De Tuinen van Parijsch

Culemborg
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

HET PLAN
In een uitloper van de Hollandse Waterlinie wordt een woonbuurt gerealiseerd zoals je die zou dromen. Culemborg was heel lang de fruitleverancier van de Nederlanden. De doelstelling in dit plan is een groene natuurinclusieve buurt te maken waar iedereen zich thuis voelt als deelnemer binnen een gemeenschappelijk thema, waar alles gericht is op wonen in en met de natuur.

De fruitbomen en de moestuinen zijn het verbindend element voor alle bewoners. De toekomstige bewoners kopen een individueel huis op een privé kavel en kiezen voor wonen binnen een collectief in een parkbuurt die van hun allemaal is. Als je met de auto thuiskomt loop je bijna automatisch langs de moestuin en de werkschuur waar ook de gemeenschappelijke ruimte is en de ontmoetingsplek met werk/eettafel en BBQ. Je kan direct zien hoe het met de tuin staat. De bergingen zijn samengevoegd in de grote werkschuren zodat er een rustig en open beeld ontstaat in de tuinen. In de aanloopfase geeft een professionele tuincoach leiding aan de opbouw van de moestuinen en leert de bewoners de beginselen van permacultuur. Dit is een circulaire natuurinclusieve biologische manier van moestuinieren. Gedurende 11 maanden van het jaar kan de moestuin groenten en fruit leveren. Zaaien en oogsten zijn de gemeenschappelijke momenten, onder begeleiding van de tuincoach, die het seizoen markeren.

HET ONTWERP
De materialisering van de gebouwen sluit aan bij de traditie in dit gebied welke is bepaald door historische boeren gebouwen waaronder de hoeve en de schuren, de ruimtelijke uitleg en de architectuur van de Hollandse Waterlinie.
De materialen zijn natuurlijk, baksteen, hout, gebakken pannen. De vormen zijn archetypisch, een huis is een huis, een schuur is een schuur zoals we dat allemaal al generaties kennen, geplaatst in zijn omgeving door middel van het kenmerkende silhouet. Alle woningen hebben naast privé tuinen de mogelijkheid tot het gebruikmaken van de gemeenschappelijke moestuinen en boomgaarden. De twee-onder-een-kap woningen kunnen optioneel uitgebouwd worden.
Het uitzicht vanuit de woningen wordt hier niet bepaald door de bergingen, de schutting of de auto van de buren, maar door aangelegde hagen en kastanje houten hekjes, moestuinen, en boomgaarden, kortom een arcadisch landschap. Autoverkeer is gelimiteerd tot de ontsluitingsweg en de parkeerplaatsen tussen de hoog opgaande struiken, haagbeuk, meidoorn en els.
De bergingen zijn gegroepeerd in een tweetal grotere gebouwen die ook de werkschuur van de tuin en boomgaard zijn. Een schuur met een ruim overstek voor de gezamenlijke oppottafel, een schaduwplekje om uit te rusten en ruimte voor het tuin- en snoei gereedschap en het kippenhok. Een plek waar je elkaar ontmoet en de belevenissen en ontdekkingen van de dag of week deelt.

Schrijf je in op www.detuinenvanparijsch.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Tuinen van Parijsch
Koopwoningen
30
Type woningen
2-onder-1-kap

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Culemborg.

Aanmelden